Počet zobrazení stránky

pátek 30. srpna 2013

Na čumendu v drogerce - novinky v dekorativní kosmetice

Ahoj, ahoj,

zatoulala jsem se dneska úplně čirou náhodou do drogerky (tentokrát Superdrug), koukala jsem, že mají pár novinek a co bych to byla za bloggerku, kdybych vám je hnedka nenafotila, žejo? :) Tak dneska krátce a obrázkově. Kvalita je jako u fotek z drogerky, no. Vždyť víte. Snažila jsem se to brát i s cenami, ale ne všude to šlo a ne všude ceny byly (viz. Bourjois).

Rimmel 

jeden primer, dva odstíny tvářenek v tubičce, tři odstíny matujícího make-upu. Přiznám se, že jsem nestudovala, jestli jsou tvářenky krémové, gelové nebo jaké... Make-up je každopádně pěnový, vypadá docela pěkně a hezky voní.


Bourjois

Transparentní sypký rýžový pudr. Ten design je luxusní, strašně se mi líbí! Uvnitř je plastový kryt se zaklapávacím sítkem... Ne, neumím to popsat. Prostě to vypadá jako krabička od Lucy Minerals make-upů. Tak! Cenu netuším.


Blush Exclusif - v krabičce světlounce růžová krémová tvářenka, která se přizpůsobí vašemu odstínu pleti

Erasable Liner - na jednom konci černé oční linky s tenoučkým štětečkem, na druhém "zmizík" tlustý jako kůl.

To, co chybí mezi tím je hned na dalším obrázku.


Lip Gloss Exclusif - adaptabilní lesk na rty


L`Oréal

Collection Privée - nová řada dekorativní kosmetiky v "nude" barvách inspirovaná Mezinárodním filmovým festivalem v Torontu. Čtyři modelky: Eva, Doutzen, Freida a Julianne zastupující čtyři typy žen. Své "nude" laky na nehty a rtěnku si tu najde každá. Mně, sněhurkoidní blondýnce se paradoxně nejvíc líbí odstín rtěnky "Freida`s Nude". Jasný, pro mě by to tělová nebyla, ale je krásná. Myslím, že tahle řada se jim fakt povedla.

Teď jsem hledala o kolekci trochu víc informací a jsem mírně zmatená. Zatímco v Superdrug v Anglii jsou inspirativními dámami Doutzen Kroes, Freida Pinto, Eva Longoria a Julianne Moore, na britských webovkách je ještě Cheryl Cole a Liya Kebede. V USA jsou to potom Doutzen Kroes, Freida Pinto, Eva Longoria a J.Lo namísto Julianne Moore. (Jakože Julianne a J.Lo jsou podobné - zaměnitelné typy?! :))


Maybelline 

Baby Lips! Velký potlesk pro tuto "novinku", která k nám právě taky dorazila a které mě vůbec, ale ani trochu neláká!


Max Factor

Whipped Cream Foundation - make-up v pěti odstínech


Sleek 

Nová řada laků na nehty a matných krémových rtěnek.


Maybelline ColorShow čili česká Colorama

Nová řada laků Vintage Leather s efektem kůže na nehtech. Může mi to prosimvás někdo vysvětlit? Já tomu totiž teda vůbec nerozumim.
Barvy mi přijdou dost nepoužitelný a mají v sobě kousínky slídy, pokusila jsem se to vyblejsknout na té další fotce, je to trochu vidět.



A to je pro dnešek všecko dámy a pánové!
Co vy na to? Je už něco z toho v Čechách? Pokud ne, těšíte se, až to dorazí?

Mějte se moc krásně, prima víkend přeju!

x

středa 28. srpna 2013

Bravo poradna

Ahoj, ahoj,

omlouvám se za trošku zavádějící název, ale když jsem přemýšlela nad titulkem, pořád se mi tam pletl tenhle... no, tak ho tam máte :) Věřím, že vás, kdo neznáte poradnu Bravíčka - toho intelektuálně zaměřeného plátku nabitého spoustou kvalitních informací - není mnoho. My to s holkama četly o přestávkách ve škole s otevřenou pusou, červenaly se u toho a chichotaly. Moje témata ale budou trochu jiná - témata kosmetická. Ty z vás, které si teď povzdechly zklamáním, že tu neplánuju řešit svůj první sex prosím odejdou :)

Často se stává, že člověk narazí na různé kosmetické problémy - ať už svoje vlastní nebo cizí a někdy ani nemá moc šanci nebo se stydí vyptat se lidí kolem, co si o tom myslí, jestli náhodou nemají stejný problém, případně jak ho řeší. A že víc hlav, víc ví je jasná věc a proto zavádím tuhle naprosto nepravidelnou "rubriku" :) Pokud si s něčím nebudete vědět rady, stačí se optat, já hodím dotaz do pléna a budeme doufat v nějakou plodnou diskuzi v přátelském duchu, která nám pomůže celý problém vyřešit. A nejsem naivní, fakt ne! Vím totiž, že jsou tady jen samé príma baby (a brácha ;)), které budou ochotné si navzájem pomoci a poradit.

Tak hurá na to! Já vám půjdu se svým trápením příkladem!

Mám mizernou kvalitu nehtů, fakt příšernou. Měkké, tenké a třepivé. Kolikrát se mi vrstvy nehtu odlupují po kusech. Před x lety jsem na to používala Sally Hansen Miracle Cure a perfektně pomohl. Lakuje se jako lak a přelakovat by se správně měl ob den. Jenže! Já se teď v práci dost ráchám ve vodě a když ráno nalakuju Sally, odpoledne se mi zkrátka z nehtů sloupne jako samolepka. Efekt tudíž nula nula nic. Znáte nějaký jiný způsob, jak vyživit a zpevnit nehty? Nějaké konkrétní vitamíny? Nebo nějakou kúru, co by se aplikovala na noc? Pokud mi s tímhle poradíte, budu vám neskonale vděčná a odměním vás krásnými lakovacími články! :)

Mějte se príma!

x

P.S. Vychází vůbec ještě Bravíčko nebo to pamatujem už jen my trafiky? :)

pondělí 26. srpna 2013

Skořicová tvářenka - Vivo Cinnamon Glow

Dobrý věčír!

Úplně ze všeho nejdřív, ještě než se pustím do recenzování tvářenky - obrovský dík nejen Káje, ale i vám, kteří jste četli minulý článek o kosmetice v Boots a komentovali ho. Koukala jsem, jak ta návštěvnost přibývá a u každého komentáře nadskakovala nadšením :) Je fakt, že blog nijak extra nepropaguju, komentování ostatních blogů taky flákám... ale já prostě píšu, když mám čas, náladu a střevo. Protože mě to baví. Ale bez feedbacku od vás by mě to asi brzy bavit přestalo. Tak jen pro srovnání - doteď byla moje maximální denní návštěvnost 134 zobrazení za den... V den publikování minulého článku to bylo 2857 zobrazení za den :)) A strašlivě bych kecala, kdybych řekla, že jsem z toho neměla radost a nedělalo mi to dobře. K tomu ta spousta príma komentářů - no málem jsem z toho slzela dojetím :) Ještě jednou děkuju! xxx

A jdem na tu tvářenku!

Zapečená tvářenka, Vivo Cosmetics, odstín 3, Cinnamon Glow
...aneb první ze série recenzí pro Evelinku :)

Koupena na: www.vivocosmetics.co.uk (ale kosmetiku Vivo prodávají i vybraná velká britská Tesca)

Cena: £4,00



Jak jsem k ní přišla... normálně to na ní prásknu a myslím, že to nikoho nepřekvapí. Může za to samozřejmě trb z ...den je krásný - konkrétně tenhle článek KLIK.
Ne, její posedlost tvářenkami (a nejen jimi, zkrátka vším kosmetickým a mít toho hodně, hodně HODNĚ!!!) nechápu, ale na druhou stranu je docela fajnovým zdrojem inspirace :) A tak jsem jukla na stránky Vivo Cosmetics, zjistila, že tvářenka mě nezrujnuje a k tomu zrovna probíhala akce 3 za cenu 2, takže mi v košíku krom téhle tvářenky přistálo ještě duo tvářenka/rozjasňovač v naprosto nááádherným odstínu (teda aspoň podle ofiko stránek, realita pak byla dost jiná) a paletka stínů.


Docela jsem se tvářenky bála, protože je hnědá a vzhledem k tomu, že je mi od malička zdůrazňováno, že já + cokoli hnědýho = totální katastrofa, hrůza a děs, tak trochu jsem předpokládala, že jí zkusím, potvrdím si maminčina slova a tvářenka poputuje k jiné šťastné majitelce, které narozdíl ode mě bude slušet. Opak je však pravdou a já jsem za to neskutečně ráda! Ne, na mojí zimní sněhurkovskou pleť vážně nejde, ale jakmile se trošku opálím a neblázní mi nijak dramaticky pleť - páni, ona na mě vypadá fakt hezky!

Balení je obyč, plastové, zacvakávací. Vršek průhledný, spodek kovově lesklý (na fotkách už trochu oprýskaný, sorry...), vypadá bytelně, nikde se nic nekvedlá, neviklá, všechno drží tak, jak má.

Barvu bych popsala jako hnědo růžovou. V krabičce je hnědá, na tváři pak spíš růžová. Žádné třpytky, ale zato spousta lesku, takže se to s ní nesmí přehnat. Tvářím dodá trošku barvy a zdravou zář a rozjasnění. Docela dost práší, to je na houby, ale tak za £4 jí to asi i prominu. Stejně jé nemám šanci za celý život spotřebovat, takže ta trocha plýtvání zas tak neva...



Pigmentovaná je úplně akorát, ani málo ani moc. Já jsem spíš minimalistka, tak mi stačí trochu přejet, nanést na tváře a jsem spokojená.

Během dne se barva vytrácí a zůstává jen lesk. Někomu by to mohlo vadit, ale mně je to celkem příjemné. Pořád díky ní vypadám přirozeně hezky a upraveně, ale ne namalovaně.

Za mě teda spokojenost velká, používám ji teď denně a Bourjois Little Pot pláče na dně šuplíku. Na někoho, kdo je zvyklý na tvářenky MAC a jim podobné by ale asi velký dojem neudělala.

Co vy a Vivo? Máte něco? Třeba tuhle tvářenku? A co na ní říkate?
Někdy příště bychom si mohli dát recenzi třeba na tu paletku stínů. Dluho jsem nevěděla, co si o ní mám myslet, ale už si myslím a jsem připravena vám o tom povědět!

Mějte se báječně!

x

čtvrtek 22. srpna 2013

Velká exkurze do britské drogerky - Boots

Ahoj, ahoj,

k dnešnímu článku mě inspirovaly exkurze do drogerií u Káji na Plum Foolery - přijde mi to jako super nápad, ale protože my tady žádný DM, Rossmana, Tetu nebo něco podobného, co se najde i v ČR nemáme, rozhodla jsem se zdokumentovat sortiment největšího řetězce drogerií v UK - Boots. (Jo, taky jsem si poprvé v Anglii myslela, že tam prodávají boty :))

Tenhle konkrétní je velký dvoupatrový v centru Bristolu a fotek je fakt strašně strašně moc, tak snad to zvládnete až do konce (tam je dekorativka - to by mohla být dobrá motivace). A taky se může stát, že objevíte fotky něčeho, co mám pocit, že v ČR není a vy to přitom dávno znáte, máte, používáte... to jen já jsem sto let za vopicema :) 

Podle dnešního kurzu ČNB 1GBP = 30,22CZK

A jdem na to!

Sekce - tělo

Nechápu posedlost Britů opalovacími krémy. Mají pro ně celou velkou sekci, všechny značky, velikosti, vůně a konzistence, které si dovedete představit. S barvami si zas tolik nevyhráli, je to samá sluníčková a mořská, sem tam bílá, ale tím to hasne.


Soltan - nejprodávanější značka opalovacích a poopalovacích krémů v UK.






































Pokud se vám nechce opalovat, můžete to alespoň zdařile napodobit - mě samoopalování nikdy nelákalo, takže tyhle přípravky vážně nastudovaný nemám.


Fake Bake - líbí se mi ty obaly :)






































Tuny miniaturek všeho možnýho. Na všecko možný. Dřív je měli pěkně vyrovnaný v regálku, aby se dobře fotily. Nově je ale přesunuli to "košíčků", takže se už spíš můžete jen domýšlet, co v nich je... Obvykle ale Toni&Guy, John Frieda, Syoss, který se tady ale jmenuje TRESemmé, Nivea, Charles Worthington, Nip+Fab a další...






































Sanctuary Spa - značka, kterou tu najdete všude. Snaží se působit luxusně, docela pěkně voní a jako její cílovku si představuju dámy kolem čtyřicítky v golfovém klubu.









Soap&Glory - kosmetika s legračními názvy a pin-up ladies na svých růžových obalech. Zkusila jsem jednou jeden krém na ruce a ne-e. Nebylo to dobrý. Od té doby mě tyhle stojany nechávají celkem chladnou. Naopak znám slečny, které na Soap&Glory nedají dopustit.

Do které skupiny patříte vy?



Burt`s Bees v drogerce - líbí se mi to


Sanex - sprchové krémy a gely pro citlivky, které v prodejnosti předčí i Palmolive, Niveu atd.


Výběr desinfekčních gelů, krémů, mýdel...


Original Source - nádherně voňavé veganské fair trade sprcháče netestované na zvířatech


Imperial Leather - i my máme sprchové pěny!


Palmolive - tohle trio se tváří nově a docela pěkně voní, hlavně ten zlatavý


Sure - čili naše Rexona



Sekce - vlasy

Pár běžně dostupných značek...

Umberto Giannini



Lee Stafford



Toni&Guy


Toni&Guy miniaturky


Charles Worthington mrňousci


John Frieda


Mázlá fotka TRESemmé - čili Syoss


Profláklé a všemi uctívané - Aussie - taky jsem ten jejich tříminutový zázrak zkusila, Kája mě nalákala. A nic! Jakože vůbec, vůbec nic. No, dobře, něco jo - žvejkačková vůně, ale tím to končí. Naštěstí jsem ji měla jen z pytlíkového vzorečku.


Mark Hill


Batiste - suché šampony všech chutí, vůní a velikostí. A dokonce mají nově i suchý kondicionér!


Naked - jedna z těch přírodnějších záležitostí na vlasy


Volně prodejné léky - ne, nemusíte pro ně do lékárny, stačí jakákoli drogerie nebo běžný supermarket


Sekce - ksichtík

L`Oréal - taky u vás mají takhle divná hranatá balení?


Dr. Jart+


Sk:n


Vichy



Vichy - dekorativka



Avéne


Eucerin


Nip+Fab


No7 - privátní značka Boots, nabízí pleťovou kosmetiku i dekorativku


Udělátka na vlasy - Tangle Teezer


Sponečky, spirálky, ozdůbky a další blbinky


Gumičky do vlasů, které můžete použít dvěma způsoby - jako gumičku nebo jako náramek! Jak novátorské!


Kosmetické štětce - vedou Real Techniques, hned v závěsu Eco Tools a za nimi Models Own


St. Ives - peelingy na všechno


Balzámy na rty


Věhlasné Nivea Lip Butters (fakt hezky voní, hlavně to makadamiové)




Pleťové masky Montagne Jeunesse


Sekce - dekorativní kosmetika

aneb fotky o příšerné kvalitě, omlouvám se, ta světla na stojanech dekorativky jsou... no, však to znáte.

Essie


Models Own - jejich laky vypadají fakt žůžově


I Models Own má svoje "own Chubby Sticks"


Revlon - na laky má celý samostatný stojan a je vážně na co koukat... mně se ale nejvíc líbí ty jejich "dvojité"


Prostě Revlon


Novinky od Revlonu - chameleoní laky na nehty


Nová kolekce podzim/zima 2013 - miochodem ty Lip Butters jsou dost nuda... ten zelený je ve skutečnosti průhledný s modrými třpytkami a ten stříbrný je v tubičce fialový, ale na ruce taky jen průsvitný, tentokrát s modrofialovými třpytkami.


Soap&Glory dekorativka. Otázka za dva Bludišťáky: Co bylo dřív? Benefit nebo Soap&Glory? Kdo od koho opisuje?


Sally Hansen



Max Factor bar



Seventeen - pro jako cílovou skupinu je asi tahle značka určená? :) Ale musím říct, že maj fakt krásný Shimmer Bricky


Va Va Voom od 17 mě lákááá


Barry M - sladké, růžové... o jejich malovátkách si iluze nedělám, ale ty laky...


...ty laky!! No posuďte sami.


Na závěr nevyfotitelná parfémová sekce


Jeden roztomilej display Marca Jacobse


A je tu finále! kromě toho všeho, co jste viděli výše, je tu ještě několik "barů" luxusní kosmetiky jako Clinique, Estée Lauder, Lancome... jeden za všechny - Benefit!


Pokud jste se dostali až sem, gratuluju, máte můj obdiv :) Tak co? Nakoupili byste si u nás? Je něco, co vám v ČR vyloženě chybí?

Mějte se krááásně jak jen to jde!

x

P.S. Já vím, že mi ty velký fotky lezou vpravo z šablony, ale zmenšovat jsem je nechtěla, ať z nich taky něco máte. Zapracuju na tom, slibuju! :)