Počet zobrazení stránky

pátek 27. září 2013

L`Oréal Rouge Caresse

Ahoj ahoj,

Docela mě překvapily články o nových rtěnkách a lescích od L'Oréalu, kterými se to na blozích poslední týdny jen hemží. Pečující rtěnky Rouge Caresse... jako TY rtěnky Rouge Caresse? Jak mi s výběrem jedné z nich pomáhala ségra před rokem a půl? Jako TA rtěnka Rouge Caresse, která je mojí historicky první spotřebovanou rtěnkou a která se za pár dní objeví v mém bilančním článku?? Tak o téhle novince vám dneska něco povím... 






Ale vy už stejně tušíte, že nebudu pomlouvat, když už jsem práskla, že jsem jí vypotřebovala. Kolik z vás už vypotřebovalo rtěnku, hm? Já teda nevím jak u vás, ale u mě je to jev zcela ojedinělý a měla bych si to zapsat do deníčku. Že spotřebuju balzám na rty, to chápu, ale rtěnku prakticky vždycky stihnu před vypotřebováním ztratit. Nebo mě přestane bavit. Nebo zjistím, že mi vlastně zas tak nevyhovuje. Nebo je moc výrazná, tudíž není na každodenní nošení, tudíž jí mám dlouho a tudíž jí mám obvykle ještě vyšší šanci ztratit. A nebo... A nebo... A nebo... Důvodů jsou stovky. 

U téhle mě neomrzelo vůbec nic, pěkně jsem si ji střežila a používala kdykoli, kdy mě "pouze balzám" nebavil. Podle toho taky vypadá, otřískaný obal (původně moc hezký - přijde mi, že L'Oréalu ty obaly fakt jdou), opatlané víčko a samotné barvy tak na jedno - dvě poslední nalíčení, kterými jí řeknu sbohem... 

A čímže mě tak dostala? Proč jsem si ji tak oblíbila? 

1. Barva

Odstín 101, Tempting Lilac. 
Nádherná chladná starorůžová s fialkovým nádechem. Žádné třpytky se naštěstí nekonají. Jde mi perfektně k pleti a nejlíp kupodivu vypadá v kombinaci s hnědým líčením očí a tvářenkou Vivo Cinnamon Glow (článek).



2. Hydratace

Rtěnka je měkká, hodně krémová, nezalézá do vrásek ani nezvýrazňuje šupinky a naopak krásně hydratuje. Ano, na úkor výdrže, jako všechny hydratační rtěnky, ale mně to zas tak neva :)
Na rtech působí moc příjemně, nezasychá a jemně se leskne. 

3. Univerzálnost

Dá se nosit naprosto kdykoli a kamkoli. Já s touhle rtěnkou více méně začínala, nechtěla jsem být moc nápadná, ale chtěla jsem vypadat hezky a upraveně, což se mi díky ní povedlo.

4. Vůně

Boží, nádherná, nertěnková, spíš ovocná a vlastně úplně nepopsatelná.

Teď, když je pomalu čas udělat mojí milé pápá, přemýšlím, co dál. Jestli jít na jistotu a znovu lovit v podobných vodách nebo jestli se pustím do dalšího bádání... No, asi se pustím do bádání, přestože je tahle rtěnka super, já jsem mrcha promiskuitní a přelétavá a ráda zkouším nové věci. 

Pokud máte už některá tyhle rtěnky ozkoušené, budu ráda, když se podělíte o své dojmy. Taky vás nadchla jako mě? No a pokud ji ještě nemáte... uvažujete o ní?

Omlouvám se za kvalitu fotek, tentokrát je to vážně bída...

Mějte se prima a krásný víkend!

x


úterý 24. září 2013

Mýdlo nebo zákusek?

 Ahoj, ahoj!

S mojí mýdlovou obsesí jsem se svěřovala nedavno, tak dneska trošku obrázkově... No posuďte sami - cožpak to jde, nezamilovat se? Nechám vás v klidu koukat a nebudu vám do toho kecat ;)

Pěkné pokoukání přeji!













Co na ně říkáte? :)

Mějte príma den!

x


Zdroj všech fotek: www.thesoapbar.blogspot.com

pátek 20. září 2013

Medová novinka z The Body Shopu

Ahoj, ahoj,


spousta z vás asi ví, že před dvěma dny představila firma The Body Shop novou řadu s vůní medu Honeymania. Pro ty z vás, ke kterým se tato zpráva ještě nedonesla, pár info.

V řadě najdete:

  • Sprchový gel
  • Tělové máslo
  • Tělový peeling
  • Pěnu do koupele
  • Toaletní vodu
  • Balzám na rty
  • Mýdlo
A vypadá nějak takto:

fragrantica.com

Já byla natěšěná a zvědavá, tudíž jsem vyžila známostí a měla celou řadu očuchanou už dva týdny před oficiálním uvedením na trh. Když jsem si ale konečně něco koupit mohla, zaváhala jsem... a nakonec domů odešla jen se vzorečkem tělového peelingu. A rtěnkou - to se mi přihodilo, ani nevím jak! Ale o té někdy jindy...

momsmakeupstash.com



Hnedka večer jsem hupsla do sprchy se svým vzorečkem a jala se testovat. Moje poznatky?

1. Nevoní to jako med!!! 

Nejvíc to asi voní jako zimolez, ale na řadě jasně říkají - i kreslí - že je to med! Jo, zimolez voní trochu medově, ale taky voní jako kytka, čímž ten med úplně zabíjí. Palec dolu jako!

2. Nepeelinguje!

Peeling má konzistenci velmi husté a tuhé pasty, ze které se dá uválet třeba kulička (odzkoušeno), ale když to člověk smíchá s vodou a udělá z toho něco, co se dá namatlat na tělo, krystalky soli - které jsou mimochodem hrozně maličké a není jich moc - se rozpustí a neoškrábete ze sebe nic. Druhý palec dolů.


3. Vůně vydrží

Chcete-li po několik hodin vonět jako zimolez, budete spokojení.

4. Neštípe

A za tohle ale palec hore teda, protože můj milovaný a opěvovaný čokoládový peeling téže značky mě příšerně štípe na zadku. Tuten ne :)

Takže celkové hodnocení... jsem ráda, že jsem si řekla jen o vzoreček a nekoupila si hned plné balení. Hořce bych pak litovala. Radši si zas koupím čokoládový a budu se snažit nenaplácat si ho na zadek :)

Zaujala vás medová řada nebo na tyhle "jedlé" vůně moc nejste?

Mějte se krásně!


x

středa 18. září 2013

Herbalism alias myjeme se bahýnkem

Ahoj, ahoj,

v první řadě - úplně jsem minule zapomněla poděkovat vám všem za přání k výročí, užili jsme si to pěkně v posteli, já celý den ležela s migrénou jako blázen a můj muž se o mě staral, měnil mi obklady na čele a hlídal, aby mě nikdo nerušil. Inu - né vždycky všechno vyjde tak, jak si člověk plánuje... Ale tu véču jsme si slíbili a dodatečně určitě půjdem!


K dnešnímu článku - poslední dobou se mi zázračně lepší pleť, samozřejmě nemám čumičku jak prdelku, ale s tím neřádstvem, co se mi tam vyskytovalo ještě před měsícem, se to nedá srovnat. Jsem tudíž celkem spokojená, nestěžuju si a doufám, že se to časem bude jen lepšit :) 

Nemyslete si ale, že jsem objevila jeden zázračný produkt, čáry máry a je ze mě krasava s dokonalou pletí. Zásluhy bych připisovala hned několika kosmetickým záležitostem, jednomu potravinovému doplňku, ale hlavně sama sobě za to, jak jsem šikovná a hezky a pravidelně se o sebe starám ;)

Myslím, že jsem našla ideální kombinaci přípravků, které mé pleti PRÁVĚ TEĎ nejvíc vyhovují. Ale jak všichni víme, pleť je mrcha náladová, takže jsem zvědavá, jak dlouho jí ta spokojenost vydrží. A abych to moc neprotahovala, povím vám o prvních z mých koupelnových kámošů. 

Čistící roláda Herbalism, Lush

Používala jsem ji před pár lety, nedala na ni dopustit... a pak se najednou něco stalo - asi se mi zachtělo změny - a já za ní začla hledat náhradu. To byl ale blbej nápad! Za Herbalism náhrada prostě není. Tečka.



Pro ty z vás, které se v Lushi a těch jejich podivných udělátkách zas tak neorientujete, Herbalism je zelená čistící... hmota... marně přemýšlím, jak bych popsala tu konzistenci... určená pro smíšenou a mastnou pleť. Prodává se v kelímcích po 100g a její použití je trochu věda. Ze začátku vám to bude padat všude kolem, jednou bude kašička moc hustá, pak zas moc řídká, zaplácáte s tím celý umyvadlo, podlahu, dítě, psa, ale jakmile si najdete systém, který vám vyhovuje, budete to zvládat levou zadní. 



Já si vždycky uždíbnu kousek (něco mezi hráškem a lískovým ořechem), rozmíchám na dlani s trochou vody - spíš míň, než víc, vždycky se dá pár kapek přidat - na řídké zelené bláto a tím pak jemně masíruju odlíčený ksichtík. Říkám jemně, protože Herbalism je díky rozemletým bylinkám trochu peelingový a asi se všechny shodneme, že drhnout se pořádným peelingem denně, někdy dvakrát, pro naši pleť není zrovna tím pravým. Já ho používám jednou denně, někdy jednou za dva dny. A spokojenost veliká. Absolutně nechápu, jak jsem bez něj mohla celý ten čas existovat :)

Ofiko je sice určený na smíšenou a mastnou pleť, ale podle mě by neuškodil žádné (možná krom extra citlivé). Vůbec, ale vůbec nevysušuje a ze všech Lushích čistítek (ano, zkoušela jsem úplně všechny) je pro mě prostě No.1.

Složení: Ground Almonds, Kaolin, Glycerine, Chlorophyllin Water, Nettle, Rosemary and Rice Vinegar Extract,Rice Bran, Gardenia Extract, Rose Absolute,Chamomile Blue Oil, Sage Oil, Perfume


Kromě náročnějšího zacházení bych jako mínus viděla i kratší dobu trvanlivosti, obvykle 3-4 měsíce - přesné datum máte napsané na samolepce na kelímku společně s portrétem a jménem človíčka, který vaši roládku vyrobil. Mojí vyrobila Dana. Díky, Dano! Krátká trvanlivost je ovšem daň za to, že používáte kosmetiku s čerstvými ingrediencemi bez škodlivých breberek. Obvykle si kupuju roládky s někým napůl, případně když vidím, že nestíhám spotřebovávat, kousek zamrazím. Problém vyřešen :)


A tohle už jste viděli? :) Exkluzivka Rose Jam shower gel na britském e-shopu. Šušká se ale, že bude i ofiko součástí letošní vánoční kolekce! Já mám ještě pořád zbytek sprcháče z té předchozí várky a nepoužívám ho, chodím k němu jen čuchat, abych ho náhodou nevypotřebovala. (pro eM: tohle je jediná růže, která mi voní... co voní! Můžu se po níc utlouct!!)
 

Co vy a čistítka z Lushe? Zkoušeli jste? Které vám vyhovovalo nejvíce?

Mějte se krásně!

X

neděle 15. září 2013

Jane's Handmade Soap

Ahoj, ahoj,

Protože prostě nejsem schopná nafotit fotky pro svůj článek, který už tři dny čeká na zveřejnění, a pc jsem beztak zapla naposledy asi tak před týdnem, musím maličko pozměnit plány a tvořit s tím, co mám. 

Myslela jsem si, že s tím ještě posečkám, ale ne... Učiním to prohlášení už dneska. Veřejně přiznávám svojí úchylku na přírodní a ručně vyráběná mýdla, která v posledních týdnech nabyla rozměrů zcela monstrózních. Všechno to začlo samozřejmě s mýdly z Lushe. Moje první "Honey, I Washed The Kids" - mýdlo se včelí pláství nahoře, no to mě podržte. Chytré, že? A jak krásně to vypadá! No a další... Mýdlo s pískem! A kytičkama! A strouhaným kokosem! Wooow! A jak to všecko voní! ...už jsem vás taky aspoň trochu nakazila?

Přiznám se, že tuhá mýdla jsou mi mnohem sympatičtějši, než sprcháče nebo mýdla tekutá. Na mě působí tak jako... opravdověji... přírodněji... líp umyjou. A navíc mají to kouzlo "domácí výroby", které pořádně neumím popsat. Působí tak jako... tajemně trochu. Ne?Naproti tomu normální komerční mýdla, co seženete za dvacku v drogerce, na mě působí zcela odpudivě. 

Loni v létě na festivalu jsem náhodou narazila na značku Save Some Green...a neodolala (hlavně tomu príma panu prodavači :)). Nakoupila jsem tam mýdla snad pro celou rodinu... A minimálně dva její členové si SSG fakt oblíbili a musím jim je teď vozit pravidelně. 

A před pár dny jsem zjistila, že přítelovy maminky kolegyně sestra (stíháte?) sama mýdla vyrábí, i zaúkolovala jsem maminku, aby mi nějaký "vzorek" sehnala. A o tom bude vlastně dnešní článek :) 

Na výběr prý měla ze dvou variant: levandule nebo marocká růže. Vycházejíc z logické úvahy, že levanduli dělá každej a je to nuda, vzala růži. Už jsem se zmínila, že cokoli, co voní jako růže mi smrdí jak bolavá noha a vyhýbám se tomu jako čert kříži? No nic, popojedem. 

Asi týden jsem se nemohla odhodlat ho otevřít, přestože jsem byla děsně zvědavá, jak vypadá uvnitř. Bála jsem se ale, že na mě přeskočí ta... vůně... a já už se toho nezbavím. Ale překonala jsem se a šla do toho! Obětovala jsem se pro vás!! 
Obal to má hezoučkej, to jo. Mýdlo je zabalené v růžovém hedvábném papíru s metalickým potiskem... ale je to trochu škoda, protože člověk nevidí samotné mýdlo. A já mýdlo ráda vidím, když si ho kupuju. Pod hedvábným papírem je ještě jeden tenčí papír - z jedné strany povoskovaný - zabraňující rozpíjení  mýdla do obalu.

A pod ním... ahá, už chápu, proč je mýdlo celé zabalené. Ono totiž samo o sobě nevypadá nijak extra. Spíš tak jako dost obyč. Jemně růžovodnědé, trošku transparentní a vpředu má vyryté logo Jane's Soaps.

A pokud vás zajímá, jaké má účinky, jestli pění, jak moc a zdalipak vysušuje, upřímně vám řeknu, že nevím a ani to zjišťovat nehodlám. Sorry, přes tu vůni já se prostě nepřenesu ani kdybych sebe víc chtěla. Ne-e. Můžu se ale třeba časem optat ostatních lidí doma, jak to vidí oni a poreferovat ;)

Co vy a hand made mýdla? Rádi? Neradi? Nebo snad někdo sám vyrábíte?

Mějte se moc prima a fotky přikládám - jako tradičně, když jsem v bloggeru na mobilu - všechny pod článek. 

X








úterý 10. září 2013

TAG: Liebster Award

Ahoj, ahoj,

mám teď trošku napilno a na blog nezbývá tolik času, kolik bych ráda... Budiž vám (i mně) útěchou, že se nezaobírám ničím otravným, ba naopak - začínám v nové práci a jsem nadšená! Teda spíš ve staré práci v nové funkci a kromě obyč pracovní doby trávím spoustu času přemýšlením, vymýšlením a tak dále a fakt mě to baví.

Dneska to tedy nebude žádné mistrovské dílo, recenze ani nic podobného. Bude to tag pro blogerky s méně než 200 followery, na který mě nominovala Katushkaa. Děkuju :)

Nejdřív zodpovím deset otázek, které pro mě Katushkaa připravila, načež bych se měla vytasit s vlastními a nominovat další blogerky. Můžete zatím tipovat, kdo to bude!

1. Co by sis vzala na pustý ostrov?

To je hrozně nejednoznačná otázka - bez jakýchkoli omezení. Ale abych tu nebyla do večera, napíšu první dvě "věci", co mě napadly. Můj muž a balzám na rty.

2. Vysněná dovolená, případně místo pro život?

Anglie, Bristol... já bych fakt neměnila!

3. Který módní trend naprosto nechápeš?

Ha, tohle je záludný... já módní trendy zas tak nesleduju, tak vlastně ani nevím. Dost se mi nelíbí sukně/kalhoty s vysokým pasem a k tomu kraťounké tričko těsně pod prsa. Nemusím neony, jak už jsem zmiňovala v mém antiwishlistu tady a nelíbí se mi tričko vytažené z kalhot, zastrčené dovnitř jen vepředu tak, aby koukala spona od pásku.

4. Oblíbený seriál?

Přátelé. Jednoznačně. A pak Californication a Arrested Development (až na tu poslední řadu, tou to pěkně zpackali)

Jako malá jsem pak milovala Bludičku (housenka Agnes a víla Mavis :)), Pračlovíčka, Byl jednou jeden život a Nessovy

5. Vysněné povolání z dětství?
Pani učitelka a zpěvačka. Jako trochu starší pak veterinářka, ale veterinářka, která nesnáší pohled na krev jinou než vlastní a z trpících zvířat/lidí div neomdlívá, by asi moc platná nebyla :D

6. Co ti dalo/vzalo blogování?

Vzalo trochu času, kterého ale nelituju (to je klišé jako prase!) a iluze o některých blogerkách, dalo mi pak radost, spoustu radosti! Z psaní, komentářů, každého zobrazení či nového followera, dalo mi nové znalosti, touhu po samovzdělávání a dalo mi eM :-*

7. Oblíbená "spací" poloha? :D

Spooning :)

8. Kdybys měla použít 2 kosmetické produkty, pro nalíčení obličeje, které by to byly?

Pro nalíčení? Asi make-up a řasenku... a samozřejmě balzám na rty, ale ten není na líčení, žejo :)

9. Přírodní kosmetika nebo to neřešíš?

U něčeho řeším, u něčeho ne. Ještě trochu důležitějším kritériem je pro mě testováno/netestováno na zvářatech. Asi to řeším víc, než většina lidí kolem mě, ale nejsem striktní a co se dekorativky týče zastávám názor, že přírodní firmy funkční dekorativku neumí.

10. Originální znění nebo český dabing?

Originál!

Tak a teď já a můj otázkový mix!

1. Oblíbená barva (případně značka) laku na nehty?


2. Jakou známku jsi měla na střední z češtiny? :)


3. Co Ti momentálně dělá největší radost/ na co se těšíš?


4. Oblíbená kniha? (hledám inspiraci!)


5. Oblíbená česká kosmetická značka?


6. Jak bys popsala samu sebe?


7. Kdo je pro vás ženským a mužským symbolem krásy?


8. Zkoušely jste si doma vyrábět vlastní kosmetiku? Případně jak to dopadlo? :)


9. Oblíbený pořad/film/seriál z dětství?


10. Jaká kosmetická značka vám v ČR chybí?


A nominovány jsou... tramtadadá!

Deník fotografky


eM`s Everyday Life


Mitsuuko de Ak


To je ale překvapení, že?

Pokud budete mít dámy chuť a náladu, budu ráda, když se štafety ujmete.

Mějte se všichni báječně!

x

P.S. Všechno nejlepší mně a mému muži k dnešnímu výročí! :))

čtvrtek 5. září 2013

"Na čumendu v drogerce" - update!

Dobrý večír,

dneska jen rychlovka - byla jsem v drogere znovu a tentokrát jsem věděla po čem jdu, tak píšu malý update:

Mise č. 1: Pudr Bourjois

Třpytivý, nebo ne? Třpytivý! Jako prase!!! Ale jako fakt a některý ty třpytky jsou dost velký, takže za mě ne-e. Možná jako decentní rozjasňovač, ale na to je toho zase strašně moc.
Jo a docela pěkně voní. Taková... "vintage" vůně.

Mise č. 2: Sleek matující barvy na rty

Ozkoušen odstín Fandango Purple - brutální tmavá fuchsiová, úplně nádherná! Po chvilince zaschne do naprostého "matna"a z ruky se mi nehla už osm hodin (mezitím jsem se myla, sahala do kapes atd...). Věřím, že bude hodně vysušovat, ale vypadá fakt luxusně.

Mise č. 3: L`Oréal Nudes

Ještě jednou jsem okoukla rtěnku Freida`s Nude, je to chladná nafialovělá barva a je prostě boží, myslím, že ji potřebuju. (Stejně jako ten lak v odstínu 102)

Tohle ani nebudu misí nazývat... ale koukla jsem na Baby Lips (né že bych je chtěla) a všimla si, že z pěti druhů jsou barevné jen dva! Ostatní jsou normálně balzámovitě bílé... je to normální?

Myslím, že budu muset zkusit ty "kožený laky" od Maybelline... vidím to na ten modrej. Ach jo. Nebo ne? Jak to asi tak může vypadat?

Mějte se krásně!

x



úterý 3. září 2013

Co je nového?

Ahoj, ahoj,

doufám, že se máte všichni co nejlépe a nejste ještě příliš zdeptaní těmi články na školní a podzimní líčení, se kterými se v posledních dnech roztrhl pytel. A bude hůř! Muhaha! Já vám nevím, ale podle mě většina blogerek už není školou povinná - nebo alespoň tou, která by začínala 1. září, a přesto to vypadá, jako by pro ně koncem srpna skončilo léto, pomalu i ten svět se chýlil ke konci a naše dny byly sečteny. Já osobně moc žádný rozdíl mezi 31. srpnem a 1. zářím nevidím a data pro mě zas tolik neznamenají. Nicméně se aspoň snažím držet zásady novinek na blogu "někdy kolem začátku nového měsíce"...

Ale ještě než začnu, informace číslo 1: VIVO Cosmetics má právě akci na poštovné zdarma do celého světa při objednávce nad £20. Jak dlouho potrvá netuším. To jen tak, kdyby vás to zajímalo. 

A teď už k novinkám v mojí koupelně.

Minulý měsíc byl pro mě zcela nenakupovací a zakázala jsem si pořizovat si cokoli jiného, než to, co úplně meganutně potřebuju a nemůžu bez toho žít. A vlastně jsem sama se sebou celkem spokojená, takže vy se svými čtyřicetipoložkovými nákupy a slovy "moc toho nebylo..." koukejte a učte se od mistra :)

První dvě věci jsem nutně potřebovala. Fakt.

Výživný lak na nehty Miracle Cure, Sally Hansen

"Doporučené dávkování" - 1 tenká vrstva na nehty každý druhý den. Za tři dny budou nehty pevnější a krásnější. No, jak to funguje na mě jsem psala už nedavno, každopádně teď už se přes den tolik neráchám a brzy budu moct jeho účinky posoudit naplno.

Balzám na rty, Nivea Essential Care

Tahle položka by měla být tak malými písmenky, jak jen je to možné. Upřímně se za ní stydím a původně jsem si pohrávala s myšlenkou, že bych ji ani nepřiznala... No jo, ale co máte dělat, když vyrazíte kempovat a balzám na rty necháte doma? Naštěstí i ve vesničce Tintagel o asi deseti obyvatelích mají drogerii. A Niveu.


Pleťová voda mi došla, odličovače Apivita mám plný zuby a po bahenní masce jsem zatoužila celkem spontánně po přečtení jednoho článku o maskách... všichni víme, který to byl. Na značku Botanics mě zas přivedla Mitsuuko. No a krom toho - všecky nezbytnosti k péči o pleť potřebuju dvakrát. K sobě domů a k příteli domů. A najednou jsem zjistila, že se mi jaksi nedostává. Takže takovým řízením osudu jsem si domu z Boots odnášela:

100% Organic Rosewater, Botanics

Dvoufázový odličovač očí s ibiškem, Botanics
(Proč? Už jsem zmínila, že nesnáším ibišek? Ale třeba v tom odličovači nebude moc cítit...)

Iontová jílová maska s bílou vrbou, Botanics
Na tu už se těšííím!!!


A pak jsem si koupila novou pastu na zuby od značky Phyto Shield! Teda spíš jsem se ujistila, že Colgate a Oral B a tak podobně ne-e a pořídila si znovu tuhle. Je citrónová, bez fluoridu, netestovaná na zvířatech, je vyrobená na Novým Zélandu a taky píšou, že je "nuclear free" a u toho je obrázek tří bomb. To úplně nevím, co znamená teda :D



No a tím moje nákupy - tedy to, co jsem si fakt koupila - končí. 6 kusů. Žádný blbosti. Žádná dekorativka. Dobře já, ne? Musím se pochválit a udělat si autopašáka!

Ale pak je ještě pár věcí, které se do mojí koupelny dostaly oklikou, případně dřímaly dlouho v šuplíku, než na ně konečně přišla řada.

Těmi probudivšími se z dřímoty jsou:

Vinný šampon, Manufaktura

Vinný vlasový balzám, Manufaktura

Oba jsem měla už dlouho, tak jakože "co kdyby náhodou", je to český, vždycky se to může hodit třeba jako dárek... a nakonec jsem si je sobecky nechala pro sebe. A tady zase funguje "všechno potřebuju dvakrát", takže tohle duo zůstává v koupelně u mě doma. U přítele pořád Lushuju.


Mega Rich šampon, Peter Thomas Roth

Mega Rich kondicionér, Peter Thomas Roth

Hotelová kosmetika, ke které jsem přišla na svatbě kamarádů. Po svatbě jsme totiž přespávali na hotelu, ale vzhledem k tomu, že se jednalo jen o jednu noc, vlasy jsem si nemyla a šampon i kondyš si ze zvědavosti odnesla domů. Baví mě zkoušet nové věci, i když o hotelové kosmetice si moc nedělám iluze.


Oční linky, Dior, odstín 033 Metallic Silver

Oční stíny Smoky Eyes, Bourjois, odstín 16 Gris Party

K těmhle dvěma věcičkám jsem přišla... no... ehm... jak slepej k houslím :))


A to je dalších 6 "novinek".

No a jedna osobní novinka - dneska v noci se přítelově sestře narodil mrňoulínek, takže jsem... hm... něco jako teta! :D

Zaujalo vás něco a chtěli byste časem recenzi?
A co je nového u vás?

Mějte se krááásně jak jen to jde.

x








neděle 1. září 2013

Bye bye, baby...

Ahoj, ahoj,

předpokládám, že jste si nikdo nevšiml absence spotřebovávacího článku za červenec, tak to taktně přejdeme a vrhneme se rovnou na srpen, jo?

Zrovna si říkám, že se tentokrát ani nedržím svého "nebudu doma schovávat prázdné upatlané lahvičky"... normálně jsem si je schovala a pak pěkně všechny nafotila. Přecijen je asi lepší, když víte, co si pod těmi názvy máte představit.

A je toho hodně. Jakože hodně hodně. Jakože - na mě hodně hodně (to je asi nejpřesnější). Přijde mi, že se vším hrozně šetřím, nejradši bych používala všeho jen maličko, aby mi to vydrželo dlouho, a kdykoli někdo přijde s tím, že spotřeboval 200ml lahvičku toneru za měsíc a půl, zůstanu jen nevěřícně zírat. Jen se omlouvám, že jsou fotky trochu přesvětlený, moc se mi to focení dneska nedařilo.

Tak hurá na to! 

Hned na úvod - dvě bodyshopí mazátka na tělo. Nechápu, jak se mi to povedlo, ale jsem na sebe pyšná. 

:) Tělové máslo s vůní brazilského ořechu, The Body Shop

To mi vydrželo asi rok a půl. Bez legrace. 
1. Jsem líná se mazat
2. Nepotřebuju se mazat, protože mě pleť po sprše nesvědí, nepne a nevyvádí ani jiné neplechy. 
=> když už se mažu, dělám to proto, že se mi chce (a to není tak často)
3. Řada s vůní brazilského ořechu byla naprosto božská a té nebeské vůně jsem se nemohla vynačuchat! Ale byla už před dlouhou dobou stažena z prodeje, tudíž tenhle zázrak byl poslední svého druhu na celé planetě - a pak ho jen tak vypatlejte, žejo. No to by teda nešlo. 

Na začátku léta se ale objevila tahle řada znovu a mé srdéčko zaplesalo. Jenomže! Doma jsem měla ještě tohle máslo, takže co s tím? Rychle ho vyplácat, ať si můžu pořídit nové. (Vidíte v tom ten oslnivý myšlenkový pochod?). Takže tady je. Prázdná krabička. A co je na tom "nejlepší"? Ta nová řada voní úplně jinak, než ta stará a můj nosánek ji shledává velmi průměrnou, celkem nezajímavou. To jsem samozřejmě zjistila až když jsem svůj starý poklad dopatlala. Tak. 

:-/ Zkrášlující olej s vůní čokolády , The Body Shop

Ne, fakt nevím, jak se to jmenuje česky a vhodný ekvivalent k původnímu "beautifying oil" mě nenapadá. Koho ano, sem s ním. 
Čokoládová řada je další ze série "aspoň něco s touhle vůní mít doma prostě musím". Po čoko peelingu, který byl na celém těle prostě boží (kromě zadku, na kterém mě vždycky štípal) jsem vzala olej na tělo, pleť, vlasy... Všechno vám zkrášlí!  Já ho dávala jako zábal na vlasy, ale nic moc nedělal. Taky jsem ho používala na masáže, ale moc neklouže (divný, ne, je to olej!). A sem tam jsem se s ním namazala po holení, ale to taky nic nedělal. Nebylo co, anžto ani po holení se u mě žádné nepřístojnosti nedějí. 

Přesto ho ale nezatracuju. Voní božsky, ale jinak si o něm asi nic nemyslím.


A ještě jedno mazadlo

:)) Bio kokosová péče, Caffe Latte, Saloos
Výhra v giveaway u mé milé S. :) Chvíli jsme se tak jako vočuchávali a voťukávali až z toho najednou byla láska jako trám! Já, můj muž a Saloos. Takový milostný trojúhelník. A protože jsme si naši novou lásku vzali do postele a neuvědomili si, že je to kokosový olej, který - kdo by to byl řekl - při vyšších teplotách taje, vylila jsem si ho při otvírání skoro půlku do klína, na postel, peřinu, muže, prostě všude... Hovado, fakt, nejradši bych si nafackovala.


:-/ Odlakovač pro slabé nehty, Cutex

Prostě odlakovač, no... Normální, v pohodě. Co jinýho říct?

:-/ Levandulová pleťová voda, Simply Skin Food

Pleťová voda prostě, no... podle mě nic kromě dočištění pleti po odlíčení nedělají a všechny jsou na jedno kopyto. U téhle jsem se těšila na levandulovou vůni, ale přišla mi trochu říznutá něčím jiným, ne příliš lichotivým. Měla jsem ale aspoň dobrý pocit z toho, že si na sebe nedávám žádný fujtajbl. Posuďte sami: Hamamelis Virginiana (Witch Hazel), Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Geraniol, Limonene, Linalool.


:) Intimiss, Aromaterapie Karel Hadek

Oficiálně "speciální multiaktivní intim balzám", v mém podání "regenerační a výživný noční krém". Psala jsem vám o něm už kdysi dááávno tady

:-/ Invigorating Apricot Face Scrub, St. Ives

Tak jsem si ten zázrak, o kterém básní každá správná blogerka, taky pořídila. V mini balení 30ml na zkoušku. A teda dámy - co na tom jako všechny máte? Je prostě úplně normální, dost hrubý, takže se s ním musí opatrně, a nevšimla bych si, že by s tou pletí dělal nějaké čáry máry. Jsem celkem ráda, že jsem ho dopotřebovala (vydržel mi docela dlouho) a myslím, že další si kupovat nebudu...


:( Deodorant/Antiperspirant Dove Original

Ke spoustě deodorantů se u nás dělají kabelková balení a já je miluju. Komu by se chtělo s sebou tahat pixlu jako kráva, když může mít tohle roztomilý mrně? Ale! Roztomilostí to v tomhle případě taky končí. Dobře, ještě fajn typická Dove vůně je bodem k dobru. Jenomže nejen, že nepomáhá proti zápachu, ještě se úplně blbě nanáší a ať třepu nebo netřepu, lítají z toho hejna bílých vloček, které sedí na kůžu jako povlak. Je to hrůza a děs a už nikdy víc!

To by tak nějak bylo... a teď ke vzorkům a pytlíčkům

:) Kondicionér Happy Happy Joy Joy, Lush

Fajn, příjemný, hutnější, ale nezatěžuje vlasy. Efekt mi přijde podobný jako u mého milého American Creamu (taky Lush), nevoní mi ani jeden (AC - příšěrně silná vanilka, HHJJ - jasmín), takže tam je to taky jedna jedna, ale oproti AC je nesrovnatelně dražší, takže za mě prostě i nadále AC.

Dva krémíky na čumák od Lush, jejichž krabičky jsem už s novým obsahem poslala dál:

:) Vanishing Cream a Cosmetic Lad - oba fajn, příjemné, dobře se vsakují, CL mnohem líp voní, fakt krásně, ale VC taky nevoní zle. CL je ale výživnější a moje pleť si s ním rozuměla líp. Je kandidátem na můj nový pleťový krém.

Dva oční krémy

:) Leci Carre, Aromaterapie Karel Hadek

Dostala jsem mega vzorek od ségry, ze začátku jsme si nesedli ani trochu, přišel mi na mě moc hutný, ale postupně jsme si k sobě celkem našli cestu a používala jsem ho ráda. A krááásně voní!

:-? Gin Zing Eye Cream, Organics

Tak jsem ho taky zkusila! A jako hustýýý! Nějak nevím, jak se k němu postavit, abych pravdu řekla. Vzoreček to byl opravdu jen pidi, ale ty třpytky a lesk jako blesk (ten měl asi simulovat to rozjasnění) no... já nevím. Asi až za pět let dodělám svůj Clinique, budu muset zkusit tuten, abych si na něj udělala názor :)


Tak i já začínám trochu koketovat s tou Asií. Ale jen opatrně.

:( Black Sugar Mask, Skin Food

Tahle maska ale vůbec není maska a její použití se mi vůbec nelíbí. Je to černý, je to hezký, ale je to peeling!!! A pěkně vostrej, doslova! Když se mi podaří jemně rozpustit krystalky cukru, děsně to lepí a vůbec je to celý takový divný. Prostě jsem čekala něco jinýho a jsem zklamaná. Pro mě maska = relax, odpočinek. Tohle to, tahle věc = stres a hysterie. Díky, nechci!

A abych nekončila tak negativně...

:) Self-Heating Sauna Mask, Garnier Pure

Je voňavá, hřeje jako blázen, čistí, zjemňuje pleť, nevysušuje a dá se používat i ve fofru, protože správně by se na pleti měla nechat jen 3 minuty. Jo, jo jo. Brzy jdu pro další. Jen je škoda, že se prodává jen v "dvoupytlíčkách" a ne třeba v tubě. Hned bych si ji koupila.


Určitě jsem ještě na něco zapomněla... tak to přidám do příštího měsíce (když si vzpomenu). Ale už teď vím, že příští měsíc bude určo nějaká dekorativka. Z toho mám vždycky super pocit, když spotřebuju něco dekorativního. Jsem na sebe pak nesmírně pyšná :)

Co vy? Spotřebovávali jste v létě nebo jste spíš nakupovali? Ani mě se nákupy nevyhly... ale o tom až příště :)

Mějte se krásně!

x